Recept

Zabíjačkový prejt se zelím

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 62846
Kategorie: Maso

Ingredience

5 stroužek Česnek
250 g Játra vepřová
2 polévková lžíce Majoránka
1 špetka Muškátový ořech
5 ks Nové koření celé
7 ks Pepř černý celý
500 g Rohlík tukový
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
2 polévková lžíce Sůl
1 špetka Tymián čerstvý
250 g Vepřová slezina
250 g Vepřové plíce
1 ks Vepřový bok
1 ks Vepřový jazyk
1 l Vývar z hovězích kostí
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 175kJ
1% Sacharidy 3 g
57% Tuky 43 g
45% Sodík 895 mg
53% Bílkoviny 30 g

Zabíjačkový prejt se zelím postup přípravy receptu:

1

Bůček, slezinu, jazyk a plíce uvaříme doměkka, poté pomeleme.

2

Rohlíky nakrájíme na kostičky a namočíme ve vývaru.

3

Játra umeleme syrová a vše smícháme.

4

Přidáme utřený česnek – množství záleží na chuti každého. Přidáme majoránku, sůl a čerstvě nadrcený pepř a nové koření. Množství veškerého koření záleží na chuti strávníků. Dochutíme zázvorem, muškátovým ořechem a tymiánem.

5

Pekáček vymažeme sádlem, přidáme vytvořenou směs a zapečeme na 200 °C až se nahoře utvoří kůrčička.

Poznámka

Podáváme s bramborem a se zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept