Jednoduchý recept

Kuřecí medailonky marinované v ananasu se šunkou a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 62848

Ingredience

1 kávová lžička Hřebíček
250 g Kompot ananasový
1 kg Kuřecí prsa
100 ml Med včelí
60 ml Ocet jablečný
100 ml Omáčka sójová
1 ks Pepř černý mletý
200 g Sýr Gouda 30%
200 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 335 kcal
Kilojoule 1 402kJ
6% Sacharidy 23 g
13% Tuky 10 g
8% Sodík 150 mg
71% Bílkoviny 40 g

Kuřecí medailonky marinované v ananasu se šunkou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme marinádu: ananas sliijeme a rozmixujeme dohladka. Smícháme se sójovou omáčkou, medem, jablečným octem, utřeným česnekem, mletým zázvorem a drceným hřebíčkem.

2

Každé kuřecí maso podélně rozpůlíme, abychom získali užší kousky a ty pak naložíme v marinádě – nejlépe na 24 hodin.

3

Poté je i marinádou dáme do pekáčku a zalijeme 100 ml vody. Kuřecí řízky poklademe šunkou a sýrem a pečeme přikryté 30 minut na 200 °C, poté ještě 10 minut odkryté.

4

Šťávu, kterou řízky pustily, slijeme do kastrůlku a zredukujeme.

Poznámka

Podáváme s hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept