Vepřová játra na cibulce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra na cibulce
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | sonizna |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (65%) |
ID receptu: | 62851 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Balsamico ocet |
300 g | Cibule |
500 g | Játra vepřová |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 377,2mg |
Draslík | 569,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 27g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Cibule, Játra vepřová, Olej slunečnicový, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová játra na cibulce postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na tenké nudličky (nebo nastrouháme na jemno) a osmažíme je na oleji. Přidáme játra – očištěná a nakrájená na nudličky. Opečeme a zaprášíme moukou. |
2 | Poté přidáme víno a necháme ho odpařit. Zalijeme vývarem a balsamicem a dusíme 20 minut doměkka, podle potřeby podléváme vodou nebo dalším vývarem. |
3 | Podáváme ozdobené petrželkou. |
Poznámka
Jako příloha se hodí hranolky, nebo třeba i rýže či bramborová kaše.