Jednoduchý recept

Vepřová játra na cibulce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 62851
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Balsamico ocet
300 g Cibule
500 g Játra vepřová
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Sůl
100 ml Víno červené
200 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 319kJ
6% Sacharidy 21 g
12% Tuky 9 g
27% Sodík 541 mg
53% Bílkoviny 30 g

Vepřová játra na cibulce postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nahrubo, mrkev na tenké nudličky (nebo nastrouháme na jemno) a osmažíme je na oleji. Přidáme játra – očištěná a nakrájená na nudličky. Opečeme a zaprášíme moukou.

2

Poté přidáme víno a necháme ho odpařit. Zalijeme vývarem a balsamicem a dusíme 20 minut doměkka, podle potřeby podléváme vodou nebo dalším vývarem.

3

Podáváme ozdobené petrželkou.

Poznámka

Jako příloha se hodí hranolky, nebo třeba i rýže či bramborová kaše.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept