Jednoduchý recept

Rajčata plněná krevetami, přelitá omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 62858
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

600 g Krevety tygří - loupané
500 g Rajčata
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Omáčka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice
150 g Jogurt nízkotučný
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 488 kcal
Kilojoule 2 044kJ
7% Sacharidy 27 g
29% Tuky 22 g
31% Sodík 618 mg
155% Bílkoviny 87 g

Rajčata plněná krevetami, přelitá omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omytá rajčata opatrně zbavíme zrníček, dužinu zevnitř mírně osolíme a rajčata obrátíme.

2

Vyloupané, vařené krevety rozmixujeme spolu s vejci vařenými natvrdo. Směsí naplníme připravená rajčata.

3

Omáčka: žloutky ze dvou vajec vařených natvrdo rozmačkáme s hořčicí, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř. Nakonec po částech vmícháme jogurt.

4

Rajčata přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Poznámka

Vejce natvrdo uvaříme předem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept