Jednoduchý recept

Hřebenatky zapečené se špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 62859
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

480 g Hřebenatka
15 g Maizena - kukuřičný škrob
2 špetka Pepř černý mletý
500 g Špenát listový čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Tvaroh měkký bez tuku
2 ks Vaječný žloutek slepičí
300 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 725kJ
6% Sacharidy 23 g
16% Tuky 12 g
63% Sodík 1 g
98% Bílkoviny 55 g

Hřebenatky zapečené se špenátem postup přípravy receptu:

1

Hřebenatky (pouze hlavní sval) zvolna osmahneme na pánvi a odstavíme z plotny.

2

Propláchnutý a osušený špenát nadorbno nasekáme a přidáme do pánve k hřebenatkám. Pánev vrátíme na plotnu a hřebenatky se špenátem restujeme zvolna několik minut. Odstavíme a necháme na teplém místě.

3

V misce smícháme žloutky s tvarohem, přidáme vývar a maizenu. Osolíme, opepříme a promícháme.

4

Směs hřebenatek a špenátu rozdělíme do dvou zapékacích mističek a přelijeme připravenou omáčkou.

5

Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200°C asi 15 minut.

6

Podáváme v zapékacích mističkách.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept