Jednoduchý recept

Žemlovka z celozrnných rohlíků slazená stévií

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62860
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 polévková lžíce Brusinky sušené
0,5 polévková lžíce Hrozinky
2 ks Jablka
0,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 ml Mléko polotučné
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
4 ks Rohlíky celozrnné
1 kávová lžička Skořice mletá
0,3 kávová lžička stévie
125 g Tvaroh měkký - nízkotučný
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 984kJ
34% Sacharidy 121 g
18% Tuky 14 g
14% Sodík 275 mg
50% Bílkoviny 28 g

Žemlovka z celozrnných rohlíků slazená stévií postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 185°C. Starší celornné rohlíky nakrájíme na silnější plátky, dáme je do mísy, zalijeme je mlékem, po chvilce je promačkáme, aby všechny kousky nasákly. Omytá velká sladká jablka nakrájíme na plátky silné do 5 mm. Omyté hrozinky a brusinky necháme okapat.

2

Pekáček vytřeme olejem. Na dno poklademe 1/2 rozmočených rohlíků, na ně rozetřeme tvaroh, posypeme ho 1/4 lžičkou práškové stévie a posypeme hrozinkami. Na tvaroh poklademe plátky jablek, posypeme je brusinkami a poprášíme skořicí. Na jablka pak rozložíme 2/2 rohlíků. Pokapeme je rozpuštěným máslem (1/2 lžíce). Čerstvé bílky vyšleháme s 1/4 lžičky práškové stévie na tuhý sníh, ten pak rozetřeme na povrch žemlovky.

3

Pekáček vložíme do středu trouby a žemlovku pečeme přibližně 30 minut dozlatova až zlatohněda.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept