Recept

Zapečená rýžová kaše s tvarohem slazená stévií

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62862
Kategorie: Rýže

Ingredience

Rýžová kaše
1 polévková lžíce Brusinky sušené
500 ml Mléko polotučné
110 g Rýže loupaná
2 špetka stévie
1 špetka Sůl
Míchaný tvaroh
1 polévková lžíce Brusinky sušené
2 špetka stévie
150 g Tvaroh měkký - nízkotučný
2 ks Vejce slepičí
Na vytření zapékací misky
0,2 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 498kJ
13% Sacharidy 48 g
13% Tuky 10 g
15% Sodík 299 mg
33% Bílkoviny 19 g

Zapečená rýžová kaše s tvarohem slazená stévií postup přípravy receptu:

1

Dobře promytou rýží dáme do kastrólu, zalijeme ji mlékem, promícháme ji s 1/2 lžičkou stévie a špetkou soli. Rýži pomalu vaříme pod pokličkou přibližně 20 minut, až bude pořádně měkká.

2

Mezitím si předehřejeme troubu na na 180°C. Uvařenou rýži necháme trochu vychladnout.

3

Čerstvá vejce rozklepneme, žloutky přidáme do misky s tvarohem, bílky dáme zvlášť. Tvaroh vymícháme se žloutky a 2 špetkami stévie. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Sušené brusinky v sítu dobře promyjeme a necháme je okapat. Poté 1/2 brusinek vmícháme do uvařené kaše. Zbytek brusinek přimícháme do tvarohu.

4

Zapékací misku vytřeme máslem, na dno dáme uvařenou rýžovou kaši, na ni rozetřeme připravený tvaroh, ten zakryjeme sněhem z bílků. Misku s kaší vložíme do středu trouby a pečeme dozlatova přibližně 25 minut.

Poznámka

1 lžička práškové stévie nahradí 4 lžičky cukru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept