Zapečená rýžová kaše s tvarohem slazená stévií - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená rýžová kaše s tvarohem slazená stévií
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62862 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
Rýžová kaše | |
---|---|
1 polévková lžíce | Brusinky sušené |
500 ml | Mléko polotučné |
110 g | Rýže loupaná |
2 špetka | stévie |
1 špetka | Sůl |
Míchaný tvaroh | |
1 polévková lžíce | Brusinky sušené |
2 špetka | stévie |
150 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2 ks | Vejce slepičí |
Na vytření zapékací misky | |
0,2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 186,8mg |
Draslík | 124,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 225,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky sušené, Rýže loupaná, Sůl, Brusinky sušené, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny stévie, stévie nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená rýžová kaše s tvarohem slazená stévií postup přípravy receptu:
1 | Dobře promytou rýží dáme do kastrólu, zalijeme ji mlékem, promícháme ji s 1/2 lžičkou stévie a špetkou soli. Rýži pomalu vaříme pod pokličkou přibližně 20 minut, až bude pořádně měkká. |
2 | Mezitím si předehřejeme troubu na na 180°C. Uvařenou rýži necháme trochu vychladnout. |
3 | Čerstvá vejce rozklepneme, žloutky přidáme do misky s tvarohem, bílky dáme zvlášť. Tvaroh vymícháme se žloutky a 2 špetkami stévie. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Sušené brusinky v sítu dobře promyjeme a necháme je okapat. Poté 1/2 brusinek vmícháme do uvařené kaše. Zbytek brusinek přimícháme do tvarohu. |
4 | Zapékací misku vytřeme máslem, na dno dáme uvařenou rýžovou kaši, na ni rozetřeme připravený tvaroh, ten zakryjeme sněhem z bílků. Misku s kaší vložíme do středu trouby a pečeme dozlatova přibližně 25 minut. |
Poznámka
1 lžička práškové stévie nahradí 4 lžičky cukru.