Treska zapečená s krevetami a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska zapečená s krevetami a chřestem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62871 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chřest sterilovaný |
125 g | Krevety tygří - loupané |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Treska filety |
4 polévková lžíce | Tvaroh měkký bez tuku |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 65,6mg |
Draslík | 520,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,3mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest sterilovaný, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Treska filety, Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Treska zapečená s krevetami a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Do zapékací mísy rozložíme vyloupané krevety, vyklopíme konzervu nakládaného chřestu a přidáme několik snítek petrželky. |
2 | Filety z tresky smícháme s tvarohem a bílky. Přidáme do zapékací mísy, vše osolíme a opepříme. |
3 | Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 30 minut. |