Ovocný salát s Lučinou, slazený stévii - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný salát s Lučinou, slazený stévii
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62875 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Sýrový dip | |
---|---|
1 špetka | Pepř bílý |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | stévie |
90 g | Sýr Lučina - termizovaný |
Ovoce | |
1 ks | Grapefruity |
1 ks | Mandarinky |
1 ks | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 3,9mg |
Draslík | 660,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 158,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř bílý, Grapefruity, Mandarinky, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny stévie nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný salát s Lučinou, slazený stévii postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si sýrový dip: v misce rozšleháme přírodní žervé sýr se smetanou, špetkou bílého pepře a se špetkou stévie. Oloupaný banán pokrájíme na plátky. Omyté a osušené ovoce: mandarinku, červený pomeranč a malý grapefruit oloupeme, dílky rozkrájíme na kostičky a vše dáme do mísy. |
2 | Ovoce promícháme se sýrovým dipem. Salát podáváme vychlazený. |