Recept

Koláč z ovesných vloček s perníkovou příchutí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62877

Ingredience

Uvařená káva
1 balení Kypřící prášek do perníku
1 kávová lžička Káva instantní
200 g Ovesné vločky
1 balení Perníkové koření
1 kávová lžička Skořice mletá
8 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
30 ml Voda pitná
0,5 kávová lžička stévie

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 116 kcal
Kilojoule 485kJ
4% Sacharidy 15 g
4% Tuky 3 g
3% Sodík 57 mg
13% Bílkoviny 7 g

Koláč z ovesných vloček s perníkovou příchutí postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Uvaříme silnou kávu: do skleničky nasypeme lžičku instantní kávy a zalejeme ji 30ml vřelé vody.

2

Ovesné vločky dobře v kastrólu promyjeme a v sítu je necháme odkapat. Pomeleme je na masovém strojku do mísy. Přidáme k nim 2 čerstvé žloutky, uvařenou vychladlou kávu, kypřící prášek do perníku, perníkové koření, skořici, 1/2 lžičky práškové stévie a směs promícháme. Pak směs ještě rozmixujeme na jemnou kaši. 8 bílků vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do rozmixované ovesné kaše. Vzniklé těsto vyklopíme na plech, rozetřeme ho a dáme do středu trouby péct. Koláč s perníkovou příchutí pečeme dozlatova přibližně 20 minut.

3

Vychladlý koláč nakrájíme na kostky a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept