Koláč z ovesných vloček s perníkovou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z ovesných vloček s perníkovou příchutí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62877 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Uvařená káva | |
---|---|
1 kávová lžička | Káva instantní |
1 balení | Kypřící prášek do perníku |
200 g | Ovesné vločky |
1 balení | Perníkové koření |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | stévie |
8 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
30 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 150,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 86,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Káva instantní, Ovesné vločky, Skořice mletá, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kypřící prášek do perníku, Perníkové koření, stévie nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z ovesných vloček s perníkovou příchutí postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Uvaříme silnou kávu: do skleničky nasypeme lžičku instantní kávy a zalejeme ji 30ml vřelé vody. |
2 | Ovesné vločky dobře v kastrólu promyjeme a v sítu je necháme odkapat. Pomeleme je na masovém strojku do mísy. Přidáme k nim 2 čerstvé žloutky, uvařenou vychladlou kávu, kypřící prášek do perníku, perníkové koření, skořici, 1/2 lžičky práškové stévie a směs promícháme. Pak směs ještě rozmixujeme na jemnou kaši. 8 bílků vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do rozmixované ovesné kaše. Vzniklé těsto vyklopíme na plech, rozetřeme ho a dáme do středu trouby péct. Koláč s perníkovou příchutí pečeme dozlatova přibližně 20 minut. |
3 | Vychladlý koláč nakrájíme na kostky a podáváme. |