Recept

Karotkový voňavý koláč slazený stévií

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62882
Kategorie: Koláče

Ingredience

2 polévková lžíce Brusinky sušené
0,5 polévková lžíce Citrónová šťáva
100 g Karotka
1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
380 g Mouka pšeničná celozrnná
0,5 kávová lžička stévie
1 špetka Sůl
0,3 kávová lžička Tresť rumová
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 171 kcal
Kilojoule 715kJ
8% Sacharidy 30 g
3% Tuky 3 g
3% Sodík 55 mg
12% Bílkoviny 7 g

Karotkový voňavý koláč slazený stévií postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vyložíme pečícím papírem. Očištěnou a omytou karotku jemně nastrouháme do mísy. Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Sušené brusinky omyjeme a necháme okapat. Ke karotce přidáme 1/4 lžičky rumové tresti, 1/2 lžíce citrónové šťávy a karotku promícháme. Pak k ní přidáme 380g prosáté mouky s 1 lžičkou kypřícího prášku do pečiva, s 1/2 lžičkou práškové stévie, 1 špetkou soli a brusinky. Pak karotku s moukou důkladně propracujeme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který postupně zamícháme do těsta, vyklopíme ho na připravený plech a těsto uhladíme. Vložíme ho do předehřáté trouby a pečeme dozlatova přibližně 25-30 minut.

2

Vychladlý upečený koláč nakrájíme na porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept