Karotkový voňavý koláč slazený stévií - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Karotkový voňavý koláč slazený stévií
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62882 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
2 polévková lžíce | Brusinky sušené |
0,5 polévková lžíce | Citrónová šťáva |
100 g | Karotka |
1 kávová lžička | Kypřící prášek do pečiva |
380 g | Mouka pšeničná celozrnná |
0,5 kávová lžička | stévie |
1 špetka | Sůl |
0,3 kávová lžička | Tresť rumová |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 56,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky sušené, Karotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná celozrnná, Tresť rumová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Citrónová šťáva, Kypřící prášek do pečiva, stévie nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Karotkový voňavý koláč slazený stévií postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 180°C. Pekáček vyložíme pečícím papírem. Očištěnou a omytou karotku jemně nastrouháme do mísy. Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme žloutky od bílků. Sušené brusinky omyjeme a necháme okapat. Ke karotce přidáme 1/4 lžičky rumové tresti, 1/2 lžíce citrónové šťávy a karotku promícháme. Pak k ní přidáme 380g prosáté mouky s 1 lžičkou kypřícího prášku do pečiva, s 1/2 lžičkou práškové stévie, 1 špetkou soli a brusinky. Pak karotku s moukou důkladně propracujeme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který postupně zamícháme do těsta, vyklopíme ho na připravený plech a těsto uhladíme. Vložíme ho do předehřáté trouby a pečeme dozlatova přibližně 25-30 minut. |
2 | Vychladlý upečený koláč nakrájíme na porce a podáváme. |