Lehký dezert z čerstvých hrušek s mascarpone - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lehký dezert z čerstvých hrušek s mascarpone
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62887 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
2 ks | Hrušky |
100 g | Mascarpone |
2 špetka | stévie |
2 polévková lžíce | Vlašské ořechy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 60,6mg |
Draslík | 157,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrušky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny stévie, Vlašské ořechy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lehký dezert z čerstvých hrušek s mascarpone postup přípravy receptu:
1 | Zralé sladké hrušky omyjeme, osušíme, z polovin hrušek vykrojíme jadřince a odstraníme stopky. Mascarpone osladíme 2 špetkami práškové stévie. Poloviny hrušek položíme na talíře, do vykrojených důlků od jadřinců ozdobně naneseme kopečky mascarpone, ozdobíme je polovinami vlašských ořechů (2 lžíce) a podáváme. |