Oblíbené zázvorky slazené stévií - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Oblíbené zázvorky slazené stévií
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62889 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
200 g | Mouka pšeničná celozrnná |
2 kávová lžička | Soda jedlá |
0,3 kávová lžička | stévie |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Na pomoučení válu | |
---|---|
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná celozrnná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 849,5mg |
---|---|
Cholesterol | 6,1mg |
Draslík | 16,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Soda jedlá, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná celozrnná, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny stévie nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Oblíbené zázvorky slazené stévií postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme celozrnnou mouku, přidáme k ní 1/4 lžičky práškové stévie, 2 lžičky sódy bikarbony a 2 lžičky mletého zázvoru. Sypkou směs promícháme, nakrájíme do ní 50g změklého másla, přidáme 2 lžíce mléka a vše propracujeme v tužší těsto. |
2 | Na pomoučeném vále z těsta vyválíme plát silný přibližně 3-4mm. Ozdobnými formičkami vykrojíme různé tvary. Ty si odložíme na plech vyložený pečícím papírem a vykrojené zázvorky necháme několik hodin schnout. |
3 | Troubu si předehřejeme na 170°C a pečeme je přibližně 10-15 minut dozlatova. Upečené zázvorky necháme vychladnout. |
4 | Zázvorkové pečivo nám vydrží uskladněné na chladném a suchém místě minimálně 12 dní. |