Recept

Vanilko-griotkové sněhové pečivo

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62890

Ingredience

1 polévková lžíce Kokos strouhaný
100 g Mléko odtučněné sušené
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Tresť vanilková
4 ks Vaječný bílek slepičí
2 špetka stévie
1 kávová lžička Tresť griotková

Nutriční hodnoty jedné porce

3% Kalorie 51 kcal
Kilojoule 212kJ
2% Sacharidy 6 g
1% Tuky 1 g
1% Sodík 27 mg
9% Bílkoviny 5 g

Vanilko-griotkové sněhové pečivo postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme ba 160°C. Plech vyložíme pečícím papírem.

2

Čerstvé bílky vyšleháme na tuhý sníh. V průběhu šlehání k bílkům přidáme postupně 100g sušeného mléka, 2 špetky práškové stévie, vanilkovou a griotková tresť.

3

Sněhové těsto dáme do cukrářského sáčku, na připravený plech nastříkáme malé věnečky vysoké přibližně 1.5-2cm. Plech s věnečkami vložíme do předehřáté trouby a pomalu je pečeme dorůžova přibližně 20 minut.

4

Polovinu horkých věnečků poprášíme skořicí, polovinu posypeme strouhaným kokosem. Konzumujeme je až po vychladnutí.

Poznámka

Při pečení troubu necháme mírně otevřenou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept