Recept

Rychle vyrobený domácí chutný tavený sýr

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 7 minut
Doba přípravy: 7 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62898

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Pažitka
0,3 kávová lžička Soda jedlá
0,3 kávová lžička Sůl
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 98 kcal
Kilojoule 412kJ
1% Sacharidy 4 g
7% Tuky 6 g
12% Sodík 231 mg
14% Bílkoviny 8 g

Rychle vyrobený domácí chutný tavený sýr postup přípravy receptu:

1

Do rendlíku nalijeme mléko, rozdrobíme do něj tvaroh a mícháme při nižší teplotě do doby, až se roztaví. Pak do síta položíme čisté plátno a tvarohovou směs nalijeme do síta s plátnem. Plátno zavážeme a tvarohovou směs necháme odkapat. Trvá to i 1-2 hodiny. Poté odkapaný tvaroh dáme do rendlíku s 1 lžicí rozpuštěného másla, 1/4 lžičkou soli a 1/4 lžičkou jedlou sodou. Tvarohovou směs stále při mírné teplotě mícháme, jakmile se začne tavit, přidáme najemno nakrájenou pažitku, podle chuti můžeme sýr ještě dosolit. Pak sýrovou hmotu dáme do kelímku, když vychladne, kelímek uzavřeme a odložíme do chladničky. Tavený sýr konzumujeme až druhý den.

Poznámka

Domácí tavený sýr můžeme dochutit: drobně pokrájenou (nastrouhanou) šunkou, mletou paprikou, nebo utřeným česnekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept