Recept

Aspik s čerstvými hříbky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 19 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62902

Ingredience

4 polévková lžíce Hrášek mražený
500 g Hříbky čerstvé
600 ml Pikanta nálev
2 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná
Uvařená želatina
1 špetka Cukr krupice
3 špetka Pepř bílý
0,5 kávová lžička Sůl
800 ml Voda pitná
33 g Želatina
Aspik s čerstvými hříbky
1 ks Kapie

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 167 kcal
Kilojoule 698kJ
4% Sacharidy 13 g
7% Tuky 5 g
12% Sodík 245 mg
35% Bílkoviny 20 g

Aspik s čerstvými hříbky postup přípravy receptu:

1

Čerstvé očištěné a omyté hříbky pokrájíme na menší kousky. V rendlíku přivedeme k varu zředěný okurkový nálev s vodou v poměru 2:1. Hříbky vložíme do vroucího nálevu a krátce 3-4 minuty je povaříme, poté je scedíme a promyjeme studenou vodou, pak je necháme okapat. Nakládanou papriku - kápii nakrájíme na proužky. Natvrdo uvařená vajíčka pokrájíme na čtvrtky. Mražený hrášek povaříme 2 minuty, pak ho scedíme a necháme okapat.

2

Uvaříme želatinu na aspik: v kastrólku s 800ml vody rozmícháme celý sáček želatiny (33g), přidáme 1/2 lžičky soli, směs promícháme, želatinu necháme 5 minut nabobtnat a přivedeme k varu. Stále mícháme a jakmile se začne vařit, hned kastrólek se želatinou odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Ještě ji dochutíme pepřem solí, případně i špetkou cukru.

3

Do formy na chlebíčky nebo srnčí hřbet. rozdělíme střídavě houby, vajíčka, hrášek a když má želatina pokojovou teplotu, směs ve formě zalijeme a dáme na chladné místo do druhého dne zatuhnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept