Aspik s čerstvými hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Aspik s čerstvými hříbky
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62902 |
Kategorie: | Paštiky, Aspiky, Teriny |
Ingredience
4 polévková lžíce | Hrášek mražený |
500 g | Hříbky čerstvé |
600 ml | Pikanta nálev |
2 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Voda pitná |
Uvařená želatina | |
---|---|
1 špetka | Cukr krupice |
3 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
33 g | Želatina |
Aspik s čerstvými hříbky | |
1 ks | Kapie |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 823,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 490,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek mražený, Hříbky čerstvé, Vejce slepičí, Voda pitná, Cukr krupice, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pikanta nálev nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Aspik s čerstvými hříbky postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé očištěné a omyté hříbky pokrájíme na menší kousky. V rendlíku přivedeme k varu zředěný okurkový nálev s vodou v poměru 2:1. Hříbky vložíme do vroucího nálevu a krátce 3-4 minuty je povaříme, poté je scedíme a promyjeme studenou vodou, pak je necháme okapat. Nakládanou papriku - kápii nakrájíme na proužky. Natvrdo uvařená vajíčka pokrájíme na čtvrtky. Mražený hrášek povaříme 2 minuty, pak ho scedíme a necháme okapat. |
2 | Uvaříme želatinu na aspik: v kastrólku s 800ml vody rozmícháme celý sáček želatiny (33g), přidáme 1/2 lžičky soli, směs promícháme, želatinu necháme 5 minut nabobtnat a přivedeme k varu. Stále mícháme a jakmile se začne vařit, hned kastrólek se želatinou odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Ještě ji dochutíme pepřem solí, případně i špetkou cukru. |
3 | Do formy na chlebíčky nebo srnčí hřbet. rozdělíme střídavě houby, vajíčka, hrášek a když má želatina pokojovou teplotu, směs ve formě zalijeme a dáme na chladné místo do druhého dne zatuhnout. |