Rybí nákyp s rajčatovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí nákyp s rajčatovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62908 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Kerblík |
400 g | Mořský jazyk filety |
2 špetka | Pepř černý mletý |
800 g | Rajčata |
1 ks | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tvaroh měkký bez tuku |
1 špetka | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Kerblík, Rajčata, Šalotka, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mořský jazyk filety, Tvaroh měkký bez tuku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí nákyp s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Filety z mořského jazyka najemno rozmělníme nebo rozmixujeme. Mírně osolíme, opepříme, přidáme čerstvé lístky kerblíku, rozšlehané vejce a tvaroh. Vše promícháme. |
2 | Směs rozdělíme do dvou zapékacích mističek lehce potřených olejem. |
3 | Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 20-25 minut. Po upečení chvíli počkáme, potom nákyp vyklopíme z mističek. |
4 | Oloupaná rajčata rozmixujeme a 15 minut povaříme s tymiánem, bobkovým listem, rozmačkaným česnekem a nasekanou šalotkou. |
5 | Nákyp přelijeme omáčkou a podáváme. |