Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6291
Kategorie: Bonbony, čokolády, karamely

Ingredience

500 g Čokoláda hořká
200 g Cukr třtinový
200 g Likér krémový - Baileys
100 g Mandle
250 g Máslo čerstvé
5 ks Vaječný žloutek slepičí
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 930 kcal
Kilojoule 3 892kJ
20% Sacharidy 73 g
80% Tuky 60 g
4% Sodík 82 mg
25% Bílkoviny 14 g

Pečená čokoláda postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180C.

2

Menší zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme drcenými mandlemi.

3

Ve vodní lázni rozpustíme baileys, čokoládu a máslo. Vejce a žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme k čokoládě. Nad párou cca 5min šleháme.

4

Poté čokoládovou hmotu rozdělíme do misek a pečeme 8-10min. Na povrchu se musí vytvořit kůrka.

5

Formičky podáváme posypané moučkovým cukrem.

Poznámka

Použijeme čokoládu s vysokým obsahem kakaa

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept