Pečená čokoláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená čokoláda
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6291 |
Kategorie: | Bonbony, čokolády, karamely |
Ingredience
500 g | Čokoláda hořká |
200 g | Cukr třtinový |
200 g | Likér krémový - Baileys |
100 g | Mandle |
250 g | Máslo čerstvé |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 73g |
---|---|
Cholesterol | 427,2mg |
Draslík | 539,8mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 4,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 41,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr třtinový, Mandle, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér krémový - Baileys, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená čokoláda postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Menší zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme drcenými mandlemi. |
3 | Ve vodní lázni rozpustíme baileys, čokoládu a máslo. Vejce a žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a přidáme k čokoládě. Nad párou cca 5min šleháme. |
4 | Poté čokoládovou hmotu rozdělíme do misek a pečeme 8-10min. Na povrchu se musí vytvořit kůrka. |
5 | Formičky podáváme posypané moučkovým cukrem. |
Poznámka
Použijeme čokoládu s vysokým obsahem kakaa