Špenátový salát s uzenou rybou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 7 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátový salát s uzenou rybou
Celkový čas: | 7 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62912 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice |
300 g | Losos uzený |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej jedlý parafinový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
700 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 50,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 17g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,2mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Losos uzený, Ocet vinný, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej jedlý parafinový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátový salát s uzenou rybou postup přípravy receptu:
1 | Čerstvý listový špenát propláchneme studenou vodou, osušíme a rozdělíme na talíře. |
2 | Uzenou rybu nakrájíme na nudličky a restujeme na pánvi asi 2 minuty. Potom nudličky rozdělíme na špenát. |
3 | Salát zakapeme zálivkou umíchanou z hořčice, octa, parafinového jedlého oleje, soli a pepře. |
Poznámka
Můžeme použít i jiný druh uzené ryby, např. platýze, pstruha nebo úhoře.