Jednoduchý recept

Dušené kuřecí maso na pórku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 62916

Ingredience

2 ks Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
7 g Pepř černý mletý
1 ks Pórek
7 g Sůl
300 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 596 kcal
Kilojoule 2 492kJ
8% Sacharidy 28 g
23% Tuky 17 g
105% Sodík 2 g
84% Bílkoviny 47 g

Dušené kuřecí maso na pórku postup přípravy receptu:

1

Pórek nakrájíme na kolečka a smažíme ho v hrnci na másle. Po chvíli přidáme vývar a vaříme 10 minut do změknutí.

2

Mezitím si každé kuřecí maso podélně přepůlíme a pak každou polovinu ještě jednou přepůlíme. Získáme tak celkem 8 kousků masa. Ty osolíme a opepříme.

3

Maso přidáme k pórku a dusíme ho asi 10 minut. Poté maso vyjmeme, zvýšíme teplotu a vaříme, dokud se z pórku nevypaří přebytečná voda.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Doporučuji pórek zamíchat do bramborové kaše - je to výborné!

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept