Jednoduchý recept

Obložená pita s míchanými vajíčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 7 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 62917
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 plátek Chléb Pita
1 ks Cibulka jarní
1 kávová lžička Máslo čerstvé
3 špetka Pepř bílý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rajčata
2 polévková lžíce Řeřicha
4 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 147 kcal
Kilojoule 617kJ
2% Sacharidy 6 g
14% Tuky 11 g
28% Sodík 559 mg
15% Bílkoviny 9 g

Obložená pita s míchanými vajíčky postup přípravy receptu:

1

Očištěnou jarní cibulku s natí, výhonky řeřichy a petrželku omyjeme, vodu setřepeme. Cibulku pokrájíme na tenká kolečka, bylinky pokrájíme nadrobno. Menší 2 zralá rajčata omyjeme, osušíme a pokrájíme na tenké plátky.

2

V pánvi rozehřejeme lžičku másla, na něm zpěníme cibuli, přidáme čerstvá vejce, osolíme je a za stálého míchání usmažíme tak, že budou ještě trochu řidká. Promícháme je s pokrájenými bylinkami a hned pánev odstavíme z plotny.

3

Na talíře dáme předehřáté chlebové placky - pitu. Do středu každé pity rozdělíme míchaná vejce s cibulkou, okolo vajec poklademe plátky rajčat, ochutíme je solí, pepřem a hned teplé servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept