Kuřecí jatýrka po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí jatýrka po indicku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelen |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6292 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
400 g | Játra drůbeží |
1 kávová lžička | Kari koření |
3 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprika žlutá |
1 hrst | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 347,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 157,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kari koření, Olej stolní, Paprika žlutá, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Játra drůbeží, Kečup mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí jatýrka po indicku postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka, osmahneme na oleji, přidáme papriku na proužky, česnek na plátky a dvě minuty mícháme, potom přidáme pokrájená kuřecí játra. Když zezlátnou, přidáme kečup, citrónovou šťávu, kari a deset minut dusíme. |
2 | Podáváme posypané lístky šalvěje, solíme až na talíři. |
Poznámka
Jako přílohu volíme rýži.