Jednoduchý recept

Chřest s mušelínovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 62921

Ingredience

1 ks Bujón zeleninový
600 g Chřest bílý
2 ks Citrony
20 g Maizena - kukuřičný škrob
300 ml Mléko plnotučné
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 203kJ
11% Sacharidy 38 g
15% Tuky 12 g
11% Sodík 227 mg
35% Bílkoviny 20 g

Chřest s mušelínovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Oloupaný chřest dáme do hrnce do vroucí vody s bujónem. Povaříme 10-15 minut doměkka, potom chřest vyjmeme a necháme okapat.

2

Omáčku připravíme chvíli před podáváním. Ve studeném mléce rozpustíme maizenu a za stálého míchání zahříváme v kastrůlku do zhoustnutí. Přidáme žloutky, povaříme 2 minuty, osolíme, opepříme.

3

Do omáčky přilijeme citronovou šťávu a nakonec těsně před podáváním zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept