Chřest s mušelínovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chřest s mušelínovou omáčkou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62921 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Bujón zeleninový |
600 g | Chřest bílý |
2 ks | Citrony |
20 g | Maizena - kukuřičný škrob |
300 ml | Mléko plnotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 260,3mg |
Draslík | 830,6mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 93,8mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 938,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Citrony, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bujón zeleninový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Chřest s mušelínovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný chřest dáme do hrnce do vroucí vody s bujónem. Povaříme 10-15 minut doměkka, potom chřest vyjmeme a necháme okapat. |
2 | Omáčku připravíme chvíli před podáváním. Ve studeném mléce rozpustíme maizenu a za stálého míchání zahříváme v kastrůlku do zhoustnutí. Přidáme žloutky, povaříme 2 minuty, osolíme, opepříme. |
3 | Do omáčky přilijeme citronovou šťávu a nakonec těsně před podáváním zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. |