Lilky po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky po indicku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 62922 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 špetka | Kari koření |
1 špetka | Koriandr mletý |
200 g | Lilek |
50 g | Paprika červená |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Provensálské koření |
50 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 363,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kari koření, Koriandr mletý, Lilek, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilky po indicku postup přípravy receptu:
1 | Omytá rajčata nakrájíme na kostičky a zvolna podusíme na pánvi s nepřilnavým povrchem. Osolíme, opepříme a přidáme koření. |
2 | Lilek nakrájíme na tenké plátky, očištěnou papriku nakrájíme na proužky. Zeleninu krátce blanšírujeme, potom ji zchladíme ve studené vodě. |
3 | Do pekáče nebo do zapékací mísy rozložíme vrstvu povařeného lilku a na ni vrstvu papriky. Pokryjeme vrstvou podušených rajčat. |
4 | Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 210°C asi 10 minut. |