Jednoduchý recept

Bílé hlávkové zelí na severský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 62924
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Teryiaki Marinade & Sauce
3 ks Tymián čerstvý
1 kávová lžička Zázvor celý
450 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 161 kcal
Kilojoule 673kJ
10% Sacharidy 38 g
2% Tuky 2 g
12% Sodík 244 mg
15% Bílkoviny 8 g

Bílé hlávkové zelí na severský způsob postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme sójovou omáčku s omáčkou teryiaki, prolisovaným česnekem, oloupaným, nastrouhaným zázvorem a pepřem. Necháme 5 minut stát.

2

Na rozpálenou pánev s nepřilnavým povrchem vsypeme na nudličky nakrouhané bílé zelí, oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli a několik snítek tymiánu. Restujeme zprudka asi 4 minuty, potom zalijeme připravenou omáčkou. Zelí musí zůstat křupavé. Dusíme, dokud se omáčka téměř nevyvaří - množství omáčky přizpůsobíme množství zelí, aby během dušení nezměklo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept