Čokoládový fondán - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládový fondán
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6293 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
1 ks | Banány |
200 g | Čokoláda hořká |
200 g | Cukr krupice |
100 g | Kakao - prášek |
180 g | Máslo čerstvé |
180 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 336,8mg |
Draslík | 475,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Čokoláda hořká, Cukr krupice, Kakao - prášek, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čokoládový fondán postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180C. |
2 | Formičky dvakrát vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme kakaem. Zbytek másla s čokoládou rozpustíme ve vodní lázni. Vejce a žloutky vyšleháme s cukrem do pěny a poté k nim zlehka zašleháme rozpuštěnou čokoládu a mouku. Hmotu rozdělíme do formiček a pečeme cca 8-10min. Hotové vyklopíme, dozdobíme zmrzlinou a čerstvým ovocem a podáváme. |
Poznámka
Použijeme čokoládu s vysokým obsahem kakaa