Chléb s bylinkovým žervé a zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chléb s bylinkovým žervé a zeleninou
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62934 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibulka jarní |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 ks | Paprika červená |
0,5 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Lučina - termizovaný |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
1 krajíc | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 234,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 96,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Paprika červená, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka, Sýr Lučina - termizovaný, Chléb celozrnný pšenično-žitný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chléb s bylinkovým žervé a zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Mladý omytý kopr a petrželku pokrájíme nadrobno. V misce vyšleháme čerstvý žervé sýr s lžicí zakysané smetany a bylinkami. Pak pomazánku dochutíme solí. |
2 | Malou jarní cibulku očistíme a pokrájíme i s natí na tenká kolečka. Omytou červenou papriku rozkrojíme a zbavíme semínek. |
3 | Tmavý chléb natřeme pomazánkou a posypeme ji hustě cibulkou. Ke chlebu přikusujeme papriku. |