Recept

Krůtí zeleninová pánev

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 62944
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Bílá cibulka
1 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Kari koření
200 g Krůtí prsa
1 špetka Kurkuma
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Olej sójový
2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika žlutá
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
2 špetka Petržel - nať
2 ks Pórek
1 polévková lžíce Potravinářský škrob
100 g Rýže loupaná
1 kávová lžička Vývar zeleninový
1 špetka Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 653 kcal
Kilojoule 2 731kJ
30% Sacharidy 108 g
14% Tuky 11 g
23% Sodík 451 mg
59% Bílkoviny 33 g

Krůtí zeleninová pánev postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme krůtí řízek na hrubší nudličky. Oloupeme česnek a protlačíme ho přes lis. Smícháme sojový olej se škrobem a sojovou omáčkou a tuto marinádu promícháme s krůtím masem a česnekem. Asi 30 minut necháme uležet.

2

V zeleninovém vývaru vaříme rýži 30-45 minut. Během vaření omyjeme a očistíme zeleninu a pokrájíme ji na proužky. Omytou a okapanou petržel nasekáme najemno.

3

Rozpálíme teflonovou pánev bez tuku a prudce na ní osmahneme dobře okapané krůtí nudličky. Vytáhneme a odložíme do tepla. Na zbývajícím tuku podusíme kousky zeleniny, dochutíme kořením a zalijeme sojovou omáčkou.

4

Krůtí nudličky podáváme s uvařenou přírodní rýží a dušenou zeleninou, posypané petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept