Krůtí zeleninová pánev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí zeleninová pánev
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 55 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62944 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Bílá cibulka |
1 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
200 g | Krůtí prsa |
1 špetka | Kurkuma |
1 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Olej sójový |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
2 špetka | Petržel - nať |
2 ks | Pórek |
1 polévková lžíce | Potravinářský škrob |
100 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Vývar zeleninový |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 65,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 25g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 181,0mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kari koření, Krůtí prsa, Kurkuma, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Paprika žlutá, Pepř cayenský, Rýže loupaná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bílá cibulka, Mrkev kořen, Olej sójový, Omáčka sojová světlá, Petržel - nať, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Potravinářský škrob nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí zeleninová pánev postup přípravy receptu:
1 | Nakrájíme krůtí řízek na hrubší nudličky. Oloupeme česnek a protlačíme ho přes lis. Smícháme sojový olej se škrobem a sojovou omáčkou a tuto marinádu promícháme s krůtím masem a česnekem. Asi 30 minut necháme uležet. |
2 | V zeleninovém vývaru vaříme rýži 30-45 minut. Během vaření omyjeme a očistíme zeleninu a pokrájíme ji na proužky. Omytou a okapanou petržel nasekáme najemno. |
3 | Rozpálíme teflonovou pánev bez tuku a prudce na ní osmahneme dobře okapané krůtí nudličky. Vytáhneme a odložíme do tepla. Na zbývajícím tuku podusíme kousky zeleniny, dochutíme kořením a zalijeme sojovou omáčkou. |
4 | Krůtí nudličky podáváme s uvařenou přírodní rýží a dušenou zeleninou, posypané petrželkou. |