Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 62946
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 stroužek Česnek
2 ks Cibule
2 ks Feferony
160 plátek Hovězí libové
2 kávová lžička Olej slunečnicový
2 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprika žlutá
0,3 kávová lžička Pepř cayenský
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
125 g Rajčatová šťáva
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 272 kcal
Kilojoule 1 138kJ
9% Sacharidy 32 g
10% Tuky 7 g
23% Sodík 456 mg
40% Bílkoviny 23 g

Cikánský guláš postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Omyjeme a očistíme zeleninu, nakrájíme na malé kousky. Na nudličky rozkrájíme hovězí plátek. Rozehřejeme olej v pánvi a hovězí nudličky krátce a prudce osmahneme.

2

K masu přidáme česnek, cibuli a rajčatový protlak a znovu pořádně osmažíme. Přidáme pokrájenou zeleninu, najemno nasekané feferony a zalijeme rajčatovou šťávou. Ochutíme pepřem, cayenským pepřem a solí a necháme vařit v odkrytém hrnci na mírném ohni asi 5 minut. Pokud je potřeba, můžeme ještě zalít trochou zeleninového vývaru.

Poznámka

Podáváme s bramborami ve slupce, nebo s rajčatovou rýží a čerstvým listovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept