Cikánský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cikánský guláš
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62946 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
2 ks | Feferony |
160 plátek | Hovězí libové |
2 kávová lžička | Olej slunečnicový |
2 ks | Paprika červená |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika žlutá |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
125 g | Rajčatová šťáva |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 46,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 268,8mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Hovězí libové, Olej slunečnicový, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Paprika žlutá, Pepř cayenský, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Rajčatová šťáva mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cikánský guláš postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Omyjeme a očistíme zeleninu, nakrájíme na malé kousky. Na nudličky rozkrájíme hovězí plátek. Rozehřejeme olej v pánvi a hovězí nudličky krátce a prudce osmahneme. |
2 | K masu přidáme česnek, cibuli a rajčatový protlak a znovu pořádně osmažíme. Přidáme pokrájenou zeleninu, najemno nasekané feferony a zalijeme rajčatovou šťávou. Ochutíme pepřem, cayenským pepřem a solí a necháme vařit v odkrytém hrnci na mírném ohni asi 5 minut. Pokud je potřeba, můžeme ještě zalít trochou zeleninového vývaru. |
Poznámka
Podáváme s bramborami ve slupce, nebo s rajčatovou rýží a čerstvým listovým salátem.