Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 62948
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 špetka Bazalka
200 g Brokolice
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
100 g Kukuřice mražená
10 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Protlak rajčatový
2 ks Rajčata
2 špetka Šalvěj čerstvá
200 g Špagety celozrnné
0,5 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Sýr Parmezán
2 l Voda pitná
250 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 582kJ
29% Sacharidy 103 g
18% Tuky 14 g
54% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g

Zeleninové špagety postup přípravy receptu:

1

Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Omyjeme a na půlky nakrájíme rajčata, zbavíme je slupky a nakrájíme na malé kousky.

2

Do vařící vody vložíme bezvaječné špagety a uvaříme je dle návodu. Mezitím v zeleninovém vývaru trochu povaříme brokolici. Na rozpáleném olivovém oleji podusíme česnek s cibulí. Přidáme rajčata a podusíme ještě asi 5 minut. Přidáme rajčatový protlak a řádně promícháme, přidáme brokolici, vše zalijeme zeleninovým vývarem a dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vaříme dalších přibližně 5 minut tak, aby brokolice byla ještě křupavá.

3

Scedíme a necháme okapat uvařené špagety. Poté je naložíme do hlubokých talířů a zalijeme hotovou omáčkou. Zasypeme kukuřicí, omytou a najemno nasekanou čerstvou bazalkou a šalvějí, nakonec posypeme nastrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept