Pikantní makrelová pomazánka s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní makrelová pomazánka s křenem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62952 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Jablka |
3 polévková lžíce | Křen |
1 kávová lžička | Majonéza |
160 g | Makrela uzená |
2 polévková lžíce | Řeřicha |
2 špetka | Sůl |
160 g | Sýr Lučina - termizovaný |
2 plátek | Chléb celozrnný pšeničný |
2 špetka | Pepř bílý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 565,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 209,6mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Křen, Majonéza, Makrela uzená, Řeřicha, Sůl, Chléb celozrnný pšeničný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř bílý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní makrelová pomazánka s křenem postup přípravy receptu:
1 | Z uzené makrely obereme maso, dáme pozor, aby v mase nezůstaly žádné kosti. Oloupaný a omytý křen a 1/2 oloupaného jablka nastrouháme do mísy. |
2 | Do mísy dáme maso z makrely, přidáme Lučinu, bílý pepř, lžičku majonézy a směs rozmixujeme na hladký krém. Krém dáme do mísy s křenem a jablkem a vše pořádně smícháme, případně dochutíme solí. |
3 | Pomazánku natřeme na 2 plátky chleba, posypeme je výhonky řeřichy a podáváme. |