Pórkovo-jablečný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pórkovo-jablečný salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62957 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
2 ks | Jablka |
150 g | Jogurt nízkotučný |
2 kávová lžička | Kopr čerstvý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Stolní sladidlo Sladký polibek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 59g |
---|---|
Cholesterol | 4,5mg |
Draslík | 742,2mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 379,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Jogurt nízkotučný, Kopr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pórkovo-jablečný salát postup přípravy receptu:
1 | Omytý a očištěný pórek nakrájíme na úzké proužky. Omyjeme jablka, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na malé kostičky. Jablka s pórkem rychle pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Připravíme dressing z přírodního jogurtu, pepře, soli a tekutého sladidla a promícháme ho s pórkem a jablky. |
3 | Omytým, najemno nasekaným koprem salát posypeme. |