Recept

Špenátová polévka s balkánským sýrem a krutonky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 0 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6296
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
2 ks Chléb toastový
50 g Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 ks Máta
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej rostlinný
100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
400 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
200 g Sýr balkánský
600 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 775 kcal
Kilojoule 3 241kJ
26% Sacharidy 94 g
157% Tuky 118 g
111% Sodík 2 g
55% Bílkoviny 31 g

Špenátová polévka s balkánským sýrem a krutonky postup přípravy receptu:

1

Na rozpáleném oleji orestujeme na kousky nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Ochutíme solí a pod pokličkou asi 10min podusíme.

2

Poté vmícháme mouku, přidáme část rajčat nakrájených na menší kousky a dusíme dalších 5min. Zalijeme vývarem, přivedeme k varu a přidáme špenátové listy nakrájené na proužky. Vaříme cca 15min.

3

Nasypeme zbytek rajčat, najemno nasekanou mátu a provaříme ještě 5min. Poté rozmixujeme na hladký krém.

4

Pečivo nakrájíme na kostičky a dozlatova osmažíme na rozehřátém másle.

5

Polévku rozdělíme do misek, posypeme krutonky, rozdrobeným sýrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept