Jednoduchý recept

Zdravá velikonoční pomazánka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 9 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62963

Ingredience

2 ks Cibulka jarní
2 ks Pampeliškové listy
1,5 polévková lžíce Pažitka
2 špetka Pepř bílý
100 g Sýr Lučina - termizovaný
3 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 286 kcal
Kilojoule 1 198kJ
1% Sacharidy 3 g
31% Tuky 23 g
24% Sodík 477 mg
31% Bílkoviny 17 g

Zdravá velikonoční pomazánka postup přípravy receptu:

1

Uvařená vejce na tvrdo (vaříme je 9 minut) oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme žloutky a dáme je do misky. Přidáme k nim termizovaný sýr, zakysanou smetanu, sůl, pepř a utřeme je do pěny. Bílky so pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou jarní cibuli, pažitku a 2 mladé listy z pampelišky omyjeme. Bílou část z cibulek překojíme na poloviny a poté cibulky nakrájíme na tenké proužky i s natí. Pažitku a pampeliškové listy pokrájíme nadrobno. Vše zamícháme do žloutkové pěny a nakonec dochutíme solí a bílým pepřem.

Poznámka

Pomazánku mažeme na tmavé pečivo nebo čerstvý chléb. Pameliškové listy prospívají našemu zdraví při trávení. Listy jsou nepatrně nahořklé, vybíráme jen mladé. Můžeme z listů připravit i jarní salát.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept