Vajíčková pomazánka na způsob salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 24 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčková pomazánka na způsob salátu
Celkový čas: | 24 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 9 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62964 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
1 ks | Cibule lahůdková |
2 polévková lžíce | Majonéza light |
1 ks | mrkev vařená |
1 ks | okurky sterilizované |
3 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
160 g | Sýr Lučina - termizovaný |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 970,3mg |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 122,3mg |
Vláknina | 361,5mg |
Vitamín A | 423,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Majonéza light, Pepř černý mletý, Sýr Lučina - termizovaný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny mrkev vařená, okurky sterilizované nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vajíčková pomazánka na způsob salátu postup přípravy receptu:
1 | Vařenou mrkev a sterilovanou sladkokyselou okurku nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou lahůdkovou cibuli pokrájíme na tenké kroužky. Natvrdo vařená vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. (Vejce vaříme 9 minut.) |
2 | V míse vyšleháme žervé sýr s Majonézou Hellmann's Light, přimícháme do ní všechny pokrájené suroviny, dochutíme solí, pepřem a podáváme. |
Poznámka
Tuto pomazánku jíme lžičkou jako salát. Příloha: celozrnné dalamánky, rohlíky a pod.