Jednoduchý recept

Celerovo-mrkvová pomazánka s vejci

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Celerovo-mrkvová pomazánka s vejci 5 1
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 9 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 62965

Ingredience

100 g Celer bulvový
1 kávová lžička Citrónová šťáva
1 ks Mrkev kořen
2 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 špetka stévie
160 g Pomazánkové máslo neochucené

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 087kJ
2% Sacharidy 9 g
29% Tuky 22 g
20% Sodík 396 mg
13% Bílkoviny 7 g

Celerovo-mrkvová pomazánka s vejci postup přípravy receptu:

1

Kousek bílého celeru a mrkev oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Zeleninu pokapeme citrónem, ochutíme 1 špetkou stévie a promícháme. Natvrdo vařená čerstvá vajíčka oloupeme, rozkrojíme a vyjmeme žloutky. Bílky pokrájíme na malé kostičky a přidáme je k zelenině.

2

V druhé misce si vyšleháme do pěny pomazánkové máslo, žloutky, hořčici, sůl a pepř. Do krému pak přidáme zeleninu a vše dobře promícháme. Podle chuti pomazánku dosolíme nebo dosladíme špetkou stévie. Pomazánka by měla mít jemnou, sladkokyselou chuť.

Poznámka

Vejce vaříme 9 minut. K pomazánce doporučujeme chléb se semínky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept