Pikantní jablkovo-mrkvová pasta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní jablkovo-mrkvová pasta
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62968 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Čerstvý přírodní sýr |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
0,5 ks | Jablka |
1 ks | Mrkev kořen |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř cayenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
6 krajíc | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 53,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 220,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Pažitka, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Chléb celozrnný pšenično-žitný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Čerstvý přírodní sýr nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní jablkovo-mrkvová pasta postup přípravy receptu:
1 | Metličkami vymícháme čerstvý sýr do krému. Omyjeme mrkev a jablko a nastrouháme do sýrové hmoty. Dochutíme solí, středně ostrou hořčicí, pepřem, cayenským pepřem a citronovou šťávou. |
2 | Namažeme na chleba a posypeme pažitkou. |
Poznámka
Množství surovin v tomto receptu je na 6 krajíců chleba.