Krémová žampionová polévka s bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová žampionová polévka s bramborami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6297 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
200 ml | Mléko polotučné |
67,5 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
266,7 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
600 ml | Vývar drůbeží |
10 ks | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 46,7mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,8mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 86,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová žampionová polévka s bramborami postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo a orestujeme na něm cca 5min na plátky nakrájené žampiony. Poté k nim vmícháme mouku, zalijeme vývarem a mlékem. Přidáme na menší kousky nakrájené brambory, přivedeme k varu a zvolna cca 15min provaříme, až brambory změknou. |
2 | Přilijeme citronovou šťávu, ochutíme solí a pepřem, přidáme nasekanou petrželku a vmícháme smetanu. |
3 | Polévku rozdělíme do misek, dozdobíme šlehačkou a posypeme petrželkou. |
Polévka byla výborná. Přidala jsem sůl, špetka je málo a trochu drceného kmínu. Místo petrželky jsem použila pažitku. Olizovali jsme se až za ušima
Na polívkách neujíždím, ale tato byla skvělá.
Zkusila jsem a polévka byla moc dobrá.