Tvarohovo-vajíčkový krém - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 19 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohovo-vajíčkový krém
Celkový čas: | 19 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 9 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62976 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
2 plátek | Chléb celozrnný pšeničný |
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
2 špetka | Pepř bílý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký - nízkotučný |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Majonéza light |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 257,8mg |
Draslík | 331,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 466,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Cibulka jarní, Pepř bílý, Sůl, Tvaroh měkký - nízkotučný, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Majonéza light mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohovo-vajíčkový krém postup přípravy receptu:
1 | Do mixéru dáme nízkotučný tvaroh, natvrdo vařená, pokrájená vajíčka, majonézu light, hořčici, sůl, pepř a vše rozmixujeme na krém. (Vajíčka vaříme 9 minut.) |
2 | Očištěnou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka. Plátky chleba potřeme tvarohovým krémem, posypeme je cibulkou a podáváme. |