Jednoduchý recept

“Slepované” – tradiční vánoční cukroví

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 62985
Kategorie: Vánoční cukroví

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
75 g Čokoláda mléčná
140 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřící prášek do pečiva
100 g Máslo čerstvé
10 ml Mléko polotučné
420 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Ořechy vlašské
1 balení Salko karamel
300 g Tuk Hera jedlý
20 g Tuk ztužený
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 278kJ
12% Sacharidy 44 g
50% Tuky 37 g
1% Sodík 19 mg
13% Bílkoviny 7 g
“Slepované” – tradiční vánoční cukroví

“Slepované” – tradiční vánoční cukroví postup přípravy receptu:

1

Z hladké mouky, Hery, cukrů, vajec, vanilkové essence, kůry a kypřícího prášku vytvoříme hladké těsto. Je-li těsto příliš husté, přilijeme podle potřeby mléko.

2

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočívat, aby se rozložily všechny chutě.

3

Druhý den těsto vyválíme na 2-3 mm silný plát a vykrajujeme z něj různé tvary.

4

Pečeme 10 minut na 180 °C – troubu však hlídáme.

5

Připravíme si krém – salko vyšleháme se změklým máslem. Tímto krémem potíráme vždy jednu část cukroví a přiklopíme ji druhou částí.

6

Na vodní páře rozpustíme čokoládu se ztuženým tukem a namáčíme do ní horní část slepovaného cukroví. Do ještě neztuhlé čokolády zatlačíme polovinu ořechů, nebo pokud nemáme poloviny tak ořechy nasekáme nahrubo a posypeme jím slepované. Já jsem použila i cukrářské kuličky – fantazii se meze nekladou.

7

Necháme ztuhnout a podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept