Recept

Zdobená čokoládová srdíčka s krémem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (65%)
ID receptu: 62990
Kategorie: Vánoční cukroví

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
100 g Čokoláda bílá
100 g Čokoláda hořká
140 g Cukr moučka
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřící prášek do pečiva
100 g Máslo čerstvé
10 ml Mléko polotučné
420 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Salko karamel
300 g Tuk Hera jedlý
100 g Tuk ztužený
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 560 kcal
Kilojoule 2 344kJ
10% Sacharidy 38 g
56% Tuky 42 g
1% Sodík 23 mg
11% Bílkoviny 6 g

Zdobená čokoládová srdíčka s krémem postup přípravy receptu:

1

Z hladké mouky, cukrů, vajec, vanilkové essence, Hery, kůry a kypřícího prášku vytvoříme hladké těsto. Je-li těsto příliš husté, přilijeme podle potřeby mléko.

2

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme přes noc odpočívat, aby se rozložily všechny chutě.

3

Druhý den těsto vyválíme na 2-3 mm silný plát a vykrajujeme z něj různé tvary – já jsem zvolila kytičky.

4

Pečeme 10 minut na 180 °C – troubu však hlídáme.

5

Salko vyšleháme s máslem a tímto krémem pomažeme polovinu upečeného cukroví. Druhou polovinu přilepíme na krém.

6

Připravíme si dvě vodní lázně – do každé dáme kovovou mísu a rozpustíme v ní 50 g tuku a čokoládu – do jedné mísy bílou, do druhé mísy hnědou a rozpustíme je.

7

Cukroví namočíme po celé ploše do jedné z čokolád (dle výběru) a po ztuhnutí uděláme dekor pomocí vidličky druhou čokoládou.

8

Po ztuhnutí podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept