Rajčatový salátek s jogurtovým dipem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatový salátek s jogurtovým dipem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 62997 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Jogurtový dip | |
---|---|
110 g | Jogurt nízkotučný |
1 polévková lžíce | Majonéza light |
3 špetka | Pepř černý mletý |
3 špetka | Sůl |
Salát | |
1 ks | Cibule červená |
2 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
5 ks | Rajčata |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 702,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt nízkotučný, Sůl, Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majonéza light, Pepř černý mletý, Cibule červená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatový salátek s jogurtovým dipem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si nejdříve jogurtový dip: v misce vyšleháme vychlazený bílý jogurt se solí, pepřem a majonézou light. |
2 | Omytá a osušená, středně velká, zralá rajčata pokrájíme na osminky. Červenou malou cibuli a jarní cibulku očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Z omytých snítek kopru otrháme drobné lístky. Všechnu zeleninu i s koprem dáme do mísy, promícháme, přelijeme dipem, zlehka vše promícháme vidličkou a podáváme. |