Gazpacho 1 - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gazpacho 1
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 62999 |
Kategorie: | Studené polévky |
Ingredience
10 ml | Balsamico ocet |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Okurka salátová |
10 ml | Olej olivový extra panenský |
80 g | Paprika červená |
80 g | Paprika žlutá |
2 špetka | Pažitka |
8 špetka | Petržel - nať |
6 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tabasco |
0,8 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 999,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 166,2mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Česnek, Cibule, Okurka salátová, Paprika červená, Paprika žlutá, Pažitka, Rajčata, Sůl, Tabasco, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gazpacho 1 postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme zeleninu a bylinky, po okapání očistíme nebo oloupeme, nakrájíme na malé kousky. |
2 | Dvě třetiny přísad důkladně rozmixujeme v mixéru. Postupně přiléváme ledovou vodu až do chvíle, kdy dosáhneme požadované konzistence. Důkladně ochutíme balsamikovým octem, olejem z oliv lisovaných zastudena, solí a tabascem. |
3 | Polévku dáme do lednice a chladíme 1 - 2 hodiny. |
4 | Na talíři ozdobíme zbývající nerozmixovanou zeleninou a bylinkami. |
Poznámka
K polévce jsou vhodné česnekové krutonky, nebo opečený celozrnný chléb nakrájený na kostičky.